Archief: PAB stelt overlast hangjongeren aan de orde

2007-09-03 || Het PAB krijgt geregeld signalen uit de gemeente over mensen die overlast van hangjongeren ondervinden. Deze overlast in de vorm van vernielingen, brandstichting, ernstige vervuiling door zwerfvuil en graffiti in combinatie met geluidsoverlast tot midden in de nacht of nog later komt geregeld voor in Papendrecht. Het woonklimaat van de bewoners kan door de hangjongeren”terreur” flink verziekt worden.

 

Ondanks dat er politie is met inzet van buurtagenten enz. (voor veel bewoners is het soms meer dan een jaar geleden dat ze zo’n agent in de buurt hebben gezien) gaat de overlast gewoon door.

 

Voor een specifiek geval van overlast door hangjongeren op de locatie Pelsertflat waar het voor de bewoners echt uit de hand is gelopen hebben wij het College van B & W verzocht onmiddellijk afdoende maatregelen tegen deze ernstige vorm van hangjongeren”terreur” te nemen.

 

In de commissie Bestuurlijke Zaken heeft onze fractievoorzitter mevrouw Margré van Wijngaarden dit aan de orde gesteld bij burgemeester De Bruin die verantwoordelijk is voor de veiligheid en de openbare orde. Per brief hebben wij tevens een aantal vragen gesteld waar wij binnen 30 dagen antwoord op moeten krijgen. (zie onderstaand document)