Dossier: Slobbengors & Fokker

Het PAB is blij dat er geld vrij komt voor het opknappen van Slobbengors doordat Fokker voor Papendrecht heeft gekozen als locatie voor het bouwen van haar internationaal hoofdkantoor. Door deze keuze van Fokker heeft Papendrecht opnieuw een hoofdkantoor op haar grondgebied van een internationaal bekend bedrijf waar we als Papendrecht trots op kunnen zijn.

 

Het geheel van investeringen van Fokker levert 400 manjaren werk per jaar op. Over 25 jaar gezien is dit 10.000 manjaren werk wat een belangrijke impuls is voor Papendrecht en de regio. Werk wat tegenwoordig het verschil maakt tussen welvaart of armoede voor onze inwoners.

 

Het hoofdkantoor van Fokker dat nabij de loswal van Fokker wordt gebouwd en minder dan 10% (incl. parkeerplaatsen) van het grondgebied van Slobbengors beslaat brengt dit geld op dat wordt gebruikt voor de verbetering van de recreatieve- en sportfunctie van de overige 90% van Slobbengors.

 

Door deze investering in de recreatieve en sportfunctie op Slobbengors is tevens de discussie beëindigd of er alsnog geen (dure)woningen op Slobbengors zouden moeten worden gebouwd. Een maquette van het vorige college uit de periode 2006-2009 waarin de woningen al ingetekend waren kan nu de prullenbak in. Met belangstelling zal het PAB de bouw en het opknappen van het sportpark en de aanleg van recreatieve voorzieningen blijven volgen.2011-11-23 || Papendrechts Nieuwsblad: "Fokker investeert in Papendrecht"


2010-05-28 || Fokker kiest voor Papendrecht

 

Voor het oprichten van een assemblagefabriek voor vliegtuigonderdelen kiest Fokker voor Papendrecht. Een goede zaak voor de werkgelegenheid. Zie hieronder het bericht aan de gemeenteraad.