PAB stelt vragen over vuurwerkoverlast P.J. Oudstraat

PAB stelt vragen over vuurwerkoverlast P.J. Oudstraat
27-01-2023

PAB stelt vragen tijdens commissievergadering ABZ over vuurwerkoverlast PJ Oudstraat

Het PAB heeft tijdens de commissievergadering van ABZ (Algemene Bestuurlijke Zaken) op maandag 16 januari j.l vragen gesteld en aandacht gevraagd aan het college naar aanleiding van de binnengekomen brief van het bestuur van de VvE (Verening van Eigenaren) P.J.Oudstraat. De brief was gericht aan het college en ter informatie ook gestuurd naar de gemeenteraad.

Het PAB heeft tijdens het vragenkwartier als enige partij vragen gesteld aan de verantwoordelijke portefeuillehouder over de vuurwerkoverlast in Papendrecht en ook specifiek over de gebeurtenissen in P.J. Oudstraat. Deze locatie was als vuurwerkvrijezone aangewezen door de gemeente. Het PAB heeft vragen gesteld over het optreden van de handhaving en de beslissing die genomen is om in 2023 geen hekwerk meer te plaatsen om het grasveld ter voorkoming van overlast en schade aan de omgeving.

De verantwoordelijke portefeuillehouder gaf aan ook zeer geschrokken te zijn over de brief en heeft toegezegd in gesprek te gaan met het bestuur van de vereniging en tevens uit te laten zoeken wat er precies gebeurd is en wat de rol is geweest van de handhaving. Het PAB heeft de portefeuillehouder gevraagd om de resultaten van het onderzoek te delen met de raad en dit is toegezegd.

Het PAB zal dit onderwerp verder blijven volgen.